' default_description=' {glb_seo_description_{transcribe:language_abbreviation}}' default_title='Homepage' }

De Invasie van Amsterdam: het evenement

Het is zover. We zijn klaar voor De Invasie van Amsterdam. Hopelijk ben jij dat ook. Het eerste weekend van mei zullen meer dan 50 opkomende designers hun werk tonen en verkopen bij De Brakke Grond, Deskowitz & Grrr. De Invasie van Amsterdam is een evenement dat opkomend talent, zoals ontwerpers, kunstenaars, grafisch designers, fotografen, filmmakers, koks, ... promoot. Het evenement is gratis.…

woensdag, 26 maart 2014

DIVAM14: PUC

Sandra Roozen studeerde af aan de kunstacademie. Daarnaast heeft ze ook een opleiding mode & kleding gevolgd. Ze startte haar carrière als grafisch ontwerper, maar de dag van vandaag is ze het creatieve brein achter PUC, een accessoiremerk. PUC en zijn collectie zullen te vinden zijn op De Invasie van Amsterdam.

zaterdag, 12 april 2014

Graziella Spertini in Milaan

Graziella Spertini's werk is niet meer dan een dialoog met het materiaal. Het basismateriaal geeft zichzelf bloot aan Graziella en toont wat het wilt en dat het wil zijn. Elk van haar stukken zijn een vertaling van een verhaal dat het materiaal al heeft. Graziella draagt enkel bij tot het creëren van de vorm.

vrijdag, 11 april 2014

Alexandre Lowie in Milaan

Deze jonge Gentse meubel- en objectontwerper werkt er onvermoeibaar aan zijn veelbelovende doorbraak. Als enthousiaste telg van de meubelmakers afdeling van St-Luc te Doornik bouwt hij gestaag aan een eigen stijl, waarin zijn passie voor hout, metaal, leder, gepigmenteerde lakken, geometrische vormen en klassieke technieken samensmelt met een diep respect voor handarbeid en bruikbaar design.

vrijdag, 11 april 2014

DIVAM14: D I A L E C T

D I A L E C T is een jong Belgisch ontwerpbureau. Het is een samenwerking van verschillende ontwerpers met elk een eigen visie waarin ze elk hun eigen taal spreken. Uit die visie is D I A L E C T ontstaan. Tijdens De Invasie van Amsterdam zullen zij zich van hun beste kant laten zien!

maandag, 7 april 2014

DIVAM14: Studio Collect

In februari ʻ13 werd Studio Collect opgericht, een collectief gevormd door vier juweelontwerpsters, Hermien Cassiers (23), Saskia Govaerts (25), Magaly Hermans (24) en Hannah van Lith (22). Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie Juweelontwerp en Edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Tijdens De Invasie van Amsterdam zullen ze hun collectie Enchaîné tonen,…

zondag, 6 april 2014

DIVAM14: Atelierdubbeloo

Atelierdubbeloo is een Belgisch label voor ontwerp en realisatie van concepten en meubilair opgericht door Yannick Moonen en Lotte Stofs. In Amsterdam, tijdens De Invasie van Amsterdam zal Atelierdubbeloo zijn eerste volledige collectie voorstellen.

zaterdag, 5 april 2014

Nik Baeyens brengt geluk en nieuwsgierigheid naar Milaan

De Antwerpse Nik Baeyens werkte jaren in verschillende designteams and begeleidt nog steeds een pak van hun processen. Deze diversiteit ontwikkelde bij hem een specifieke point of view op design, het milieu en de toekomst. Hij drukt zijn visie uit door zijn producten zonder veel compromissen.

zaterdag, 5 april 2014

DIVAM14: ZLQ

ZLQ is Liesbeth Verhelst & Tim Broothaers. Liesbeth studeerde fashion design & technology en is een echte perfectionist. De laatste 7 jaar werkte ze met leer. Liesbeth is ZLQ's ontwerper. Tim (32) is een art director en grafisch ontwerper. Al bijna 10 jaar maakt hij het mooie weer bij Milk and Cookies, en werkt hij in mode, cultuur en TV. ZLQ zal tijdens De Invasie van Amsterdam hun collectie…

vrijdag, 4 april 2014

to top